Metrotukku.fi:n pikaohje

metrotukku-etusivu
  1. Etusivu
  2. Tuotteen tiedot
  3. Tilauspohjat
    1. Tuoteryhmäjärjestys
    2. Oma järjestys
    3. Lisää tuotteita tilauspohjaan
    4. Kopiointi ja Exceliin vienti
    5. Jakaminen
  4. Ostoskori
  5. Kiitos tilauksesta
  6. Yhteystiedot

Etusivu

1. Hae tuotteita kategorioista tai tuotehakupalkin avulla
  2. Vertaile tuotteita
  3. Valitse oikea toimituspäivä ja toimitustapa
  4. Ostoskori
  5. Oman tilin alta löydät mm. omat tiedot, tilaushistoria, tilauspohjat, raportit
  6. Valitse toimipiste, jos käyttäjätunnuksellasi on useampi asiakasnumero
  7. Metrotukun palvelut
  8. Yhteystiedot: mm. myynti ja pikatukut
  9. Asiakaspalvelun yhteystiedot sekä muu tiedotettava asia

metrotukku-etusivu-pikaohje

Tuotteen tiedot

Tuotehakulistalla näet nopeasti tuotteen hinta-, saatavuus-ja myyntierätiedot.

1. Lisätietoja tuotteesta saat klikkaamalla itsesi tuotesivulle tuotenimestä.
  2. Jos saatavuus näyttää keltaista päivämäärää, tuote on saatavilla kyseisestä päivästä lähtien. Muuta toimituspäivää yläpalkista.
    Jos saatavuus näyttää punaista ”Ei saatavilla”-tekstiä, tuotteessa on toimituskatko (esim. toimittajan toimituskatkoksesta johtuen).
  3. Siirrä tuote vertailuun (nuolet), suosikiksi (sydän) tai lisää tilauspohjalle.

hakutulos

Tilauspohjat

1. Tuotehausta ja tuotekortilta löytyy ikoni, jonka kautta voi lisätä tuotteen tilauspohjalle. Tilauspohjan voi luoda myös ostoskorin kautta, tilausta tehdessä.

lisaahaku

lisaakortti

Lisättävän tuotteen saatavuus voi olla myös tulevaisuudessa mutta sen voi siirtää aina tilauspohjalle.

Kun lisää tuotteen tilauspohjalle, voi valita tekeekö kokonaan uuden pohjan vai lisääkö tuotteen jo olemassa olevalle pohjalle.

1. Uuden tilauspohjan voi nimetä haluamakseen.
  2. Jos valitsee jo olemassa olevan tilauspohjan, pitää se valita pudotusvalikosta.

lisaapohjalle

Tilauspohjien tuoteryhmäjärjestys

1. Tilauspohjalle voi valita joko tuoteryhmä-tai oman järjestyksen.
  2. Valitsemalla ensin Muokkaa tilauspohjaa, voit vaihtaa tuoteryhmäjärjestyksessä tuotteiden järjestystä tuoteryhmän sisällä nuolien avulla tai vetämällä (Drag&drop) oikeaan paikkaan.

tilauspohja-1

Oma järjestys

1. Valitse ensin Muokkaa tilauspohjaa
  2. + Lisää uusi otsikko -kohdasta saadaan lisättyä uusi otsikko, jonka voi nimetä haluamakseen. HUOM! Lisätyt otsikot menevät aina listan alimmaiseksi.
  3. Tämän jälkeen voit vetää (Drag&Drop) tuotteen luomasi otsikon alle.
  4. Kun olet valmis, valitse Tilauspohjan muokkaus valmis.

muokkaa

Tuotteiden lisääminen tilauspohjaan

Valmiiseen tilauspohjaan voi lisätä tuotteita hakutoiminnon kautta.

1. Valitse ensin haluamasi tilaus pohja, sitten Muokkaa tilauspohjaa
  2. Hae tuotetta hakutoiminnon kautta ollessasi tilauspohjan -sivulla
  3. Lisää tuote tilauspohjaa valitsemalla määrä ja painamalla Enter tai Lisää ostoskoriin -painikkeella.
  4. Kun olet valmis valitse Tilauspohjan muokkaus valmis.

Kun olet tilauspohjan muokkaustilassa, ostokorin ikonin vieressä näet tilauspohjan tuotteiden arvon sekä määrän.

Kopiointi ja Exceliin vienti

Tilauspohjia voi myös kopioida ja viedä exceliin. Kopioidut pohjat voi nimetä haluamakseen ja valita kopioidaanko myös niille asiakasnumeroille, joille tilauspohja on jaettu.

kopioijaecxel

Jakaminen

Tilauspohjan voi jakaa oman käyttäjätunnuksensa muille asiakasnumeroille. Joko kaikille tai yksittäisille numeroille.
Huom! Tilauspohjalle tehdyt muutokset näkyvät kaikille asiakasnumeroille, joille se on jaettu.

pohjajako

Ostoskori

Ostoskorissa voit täydentää tilauksen tietoja, muuttaa tuotteiden määriä sekä vaihtaa toimituspäivämäärää.

Huom. Ostoskorin kentät vaihtelevat toimitustavoista riippuen

ostoskori-metrotukku-pikaohje

Kiitos tilauksesta

Kiitos-sivulla näet tilausnumerosi ja tilauksen tiedot sekä voit tulostaa sivun näkymän

kiitos-tilauksesta-metrotukku-pikaohje

Yhteystiedot

Ongelmatilanteissa ota yhteyttä Metrotukun asiakaspalveluun.